Spirulina 120 ˘| A teljes értékű szuperélelmiszer

6 025 Ft

A spirulina egyfajta kék-zöld alga, mely gazdag proteinben, béta-karotinban, klorofillban, antioxidánsokban, ásványi anyagokban és más olyan tápanyagokban, melyekre szervezetünknek szüksége van. Továbbá az egyik legismertebb lúgos táplálék, mely segít abban, hogy a gyenge, savas szervezet egészséges, lúgos állapotúvá váljon.

Kiszerelés:120 tabletta x 250mg

Gyártó: DXN Holding Bhd.

Forgalmazó: DXN Hungary

Regisztrálj itt a tagsági kedvezményes árakért!

-25% Törzsvásárlóknak

Törzsvásárlói ár:5080 Ft

Leírás

 

Miért lett hazánkban oly népszerű a Spirulina?

A spirulina hatása – 7 tény a spirulináról:

1. tény

A Spirulina egy úgynevezett szuper táplálék. Több mint 100 tápanyaggal a Spirulina-t gyakran a világ legteljesebb élelmiszerforrásaként írják le.

2. tény

A Spirulinában nagy számban megtalálható krolofill gyakorlatilag megyegyezik az emberi vérben található hemoglobin molekulával, azzal a különbséggel, hogy a klorofill molekula közepén egy magnézium atom található, a hemoglobin közepén pedig egy vas atom. Ezért van a spirulina algának olyan döbbenetesen jó hatása a vérképre, és ezért nevezik tréfásan “zöld vér”-nek is

3. tény

A spirulinát gyakran tekintik az összes táplálékkiegészítő táplálékkiegészítőjének, mert sok fontos tápanyagot tartalmaz, beleértve a fehérjét, a komplex szénhidrátokat, a vasat és az A, K és B-vitaminokat. Nagy karotinoid-tartalmú, a karotinoidok antioxidáns tulajdonságokkal rendelkeznek.

4. tény

A Spirulina 100%-ban természetes,ezért tökéletesen felszívődik. A mesterséges vitaminok nagy része nem hasznosul.

5. tény

A spirulina az egyik leggazdagabb béta karotin étel, tízféle karotinoid teljes spektrumával. Gazdag klorofillban, omega3 zsírban és nukleinsavakban, valamint lipidekben .A spirulina az algák királynője!

A szintetikus béta-karotin nem mutatja azokat az előnyöket, mint a természetes sprulina. Az izraeli kutatások szerint az algákból származó természetes béta-karotin hatékonyabb volt. A felépítése jobban illeszkedik az emberi testhez és tartalmazza a kulcsfontosságú 9-cisz-izomert, amelyet nem tudnak előállítani szintetikusan. Feltételezik, hogy az algák és a zöldségek természetes karotinoidjai rendelkeznek a legtöbb antioxidáns és rákellenes hatással .

6. tény

A spirulina magas klorofill tartalma fokozza a bélmozgást és megszünteti a székrekedést. Normalizálja az emésztő savak kiválasztását. Ez megnyugtatja a gyulladást és csökkenti a felesleges váladékkal járó gyomorfekély kialakulásának esélyét. Étvágycsökkentő hatásának köszönhetően nagy segítség a fogyni vágyóknak.

7. tény

A NASA belevette az űrhajósok étrendjébe  a Spirulinát, és azt tervezi, hogy az űrállomáson is termeszthető legyen. Könnyű megérteni, miért.

+1 tény

A japánok 100 évig is élnek az algától! A sokat emlegetett egészséges japánok alga moszatot esznek. Nyersen, és szárítva is. Nyersen saláta-szerű étel, szárítva a nori levél készül belőle, amibe a sushit csavarják.

A Spirulina Hatásai

A spirulina alga számtalan probléma esetén segíthet.
Az alábbi oldalon a spirulina legfontosabb hatóterületeiről olvashat.

  • Agy
  • Allergiak
  • Állatoknak
  • Cukorbetegség
  • Emésztés
  • Immunerősítés
  • Haj, Körmök
  • Légzőszervek
  • Máj
  • Méregtelenítés
  • Öregedés
  • Rák, Daganatok
  • Szemek, Látás
  • Szív és Érrendszer
  • Tulsúly
  • Terhesség
  • Vese

Rák

spirulináról és annak kivonatairól állatkísérletek során kimutatták, hogy rákellenes hatással rendelkeznek. A spirulina aktiválja a természetes ölősejteket és az autoimmun elemeket, melyek segítenek a rákos sejtek elpusztításában. Laboratóriumi vizsgálatok kimutatták, hogy a spirulina poliszachardijai képesek helyreállítani azokat a genetikusanyagokat, melyek toxinoktól vagy sugárzástól károsodtak.

Akárcsak a béta-karotin, a spirulina is tartalmaz egyéb tápanyagokat, mint a vas, mangán, cink, réz, szelén és króm. Ezek a tápanyagok harcolnak a szabadgyökök, a sejtkárosító molekulák ellen, melyek a szervezetben a légszennyezettség, az egészségtelen táplálkozás, a sérülések vagy a stresszhatására szívódnak el. Azáltal, hogy megkötik a káros szabadgyököket, a tápanyagok segítik az immunrendszer működését a rák és a sejtdegeneráció ellen. Egyes megállapítások szerint a spirulina laboratóriumi patkányok esetében segített csökkenteni a szájüregi daganatot, tehát nagy áttörést hozhat a rákkezelésben.

Nagy mennyiségben tartalmaz fikocianint, egy rákellenes tulajdonságokkal rendelkező pigmentet. A spirulina a leggazdagabb növényi forrása a gamma-linolénsavnak (GLA), a zsírsavnak, mely erősíti az immunrendszert és gátolja a túlzott sejtosztódást. (Paul Pitchford, Healing With Whole Foods, 378. o.)

spirulina színét a klorofill adja. Alan Keith Tillotson “One Earth Herbal Sourcebook” című könyvében azt írja, hogy a spirulina magas klorofill tartalma lehet a magyarázat arra, hogy miért képes meggátolni a rákos kolóniák kialakulását. Ahogy Tillotson írja, “Az élelmiszerek és gyógynövényektartalmazhatnak olyan mennyiségű klorofillt, melyről farmakológiailag bizonyított, hogy hatékony a rákmegelőzésben.”

Spirulina és a szív- és érrendszer egészsége

Japánban és Izraelben férfiakon végzett tanulmányok szerint napi több gramm spirulinacsökkentheti a szérum LDL szintjét és javíthatja a koleszterin arányt.Embereken végzett német és indiai kísérletekben úgy találták, hogy a spirulina súlycsökkentő hatással is bír amellett, hogy normalizálja a koleszterinszintet.

spirulina képes csökkenteni a rossz koleszterin, az LDL szintjét, ezzel segít megelőzni a szív- ésérrendszeri betegségeket, mint a vérerek megkeményedése és a stroke. Vérnyomáscsökkentő hatása is van.

A cukorbetegség és a szív- és érrendszer egészsége szorosan összefüggnek, nem meglepő tehát, hogy a spirulina nagy lehetőségeket rejt a szív- és érrendszeri betegségek ellen, tekintve, hogy javítja a lipid-profilokat, szabályozzaa magas vérnyomást és növeli az erek rugalmasságát.

Cukorbetegeknénapi 2 gramm spirulina fogyasztása mellett javult a glikált-hemoglobinszint és a lipid-profil egy 2001-es tanulmány szerint. Ugyanez, a mexikói népességen végzett tanulmány azt mutatta ki, hogy napi 4,5 gramm spirulina jelentősen csökkentette a szérum triglicerid szintet és a teljes koleszterint, növelte a HDL-t, és csökkentette a vérnyomást a vizsgált alanyoknál.

Úgy vélik, hogy a spirulina lipidekre kifejtett hatása a fikocianin tartalmánaktulajdonítható, ami gátolja a hasnyálmirigy lipáz aktivitását, ennek hatására a triglicerideknek magasabb koncentrációja választódik ki a széklettel.

Egy állatokon végzett tanulmány szerint a spirulina megelőzte a magas vérnyomást és az érszűkületet azoknál a patkányoknál, melyeket fruktózban gazdag diétán tartottak, de azoknál, melyeknél a magas fruktóztartalmú étrendet nem egészítették ki spirulinávalkedvezőtlen hatásokat mutattak ki. A spirulinát fogyasztó hörcsögök esetén megállt az érszűkület további súlyosbodása a 2007-es tanulmány szerint.

 

Spirulina és a 2-es típusú cukorbetegség

A 2-es típusú cukorbetegség járványszerűen terjed a nyugati világban. Ráadásul igazi gyűjtője más betegségeknek, mint az inzulin rezisztencia, az elhízás, a felborult koleszterinszint és a magas vérnyomás. A spirulina a következőképpen érezteti előnyös hatásait cukorbetegségek ellen:

Csökkenti a szisztémás gyulladást. (Az inzulin rezisztencia kismértékű szisztémás gyulladással jár.)
 Kedvezően befolyásolja a lipid-profilt, csökkentve a szérum triglicerid szintjét és emelve a HDL-t.

Túlsúlyosaknál az értágulat mérséklődése a magas fruktóztartalmú diéta eredménye (mely előnyös a cukorbetegeknek és azoknak, akik magas vérnyomással vagy érrendszeri betegséggel küzdenek).

A légzőszervek egészsége

A spirulina hasznos lehet azok számára, akik légzőszervi problémákkalküzdenek, mint az asztma vagy éppen az allergiás rhinitis. A spirulina napi 1 grammos dózisban már segíti a tüdőfunkciókat az enyhe vagy közepesen súlyos asztmásoknál, ahogyan azt a 2001-ben a “Journal of Nutraceutical Functional Medical Foods”-ban megjelent tanulmány állítja.

Egy másik, a “Journal of Medicinal Food”-ban 2005-ben publikált tanulmány szerint a spirulina allergiás rhinitis esetén csökkenti a citokinek szintjét, melyek acsökkent autoimmun választ jelzik. Az újfajta C-fikocianin protein, melyet azonosítottak a spirulinában, gátolhatja a hisztamin kibocsátást, ami köztudottan allergiás reakciókat válthat ki.

 

Spirulina és a szem

Yoshito Yamazaki, MD, a Tokiói Orvosi és Fogorvosi Egyetem tanára egy klinikai beszámolóban azt állítja, hogy a spirulina előnyös hatásai a szembetegségek ellen egyértelműek. A spirulinával kapcsolatban végzett japán kutatások és más tanulmányok megerősítették, hogy 480 esetből90%-ban hatékony az időskori szürkehályog ellen.
A szembetegségek kezelése kapcsolódik egyéb betegségekhez, mint az időskori szürkehályog, a diabéteszes recehártyakárosodás (retinitis), nefritiszes retinakárosodás, magas vérnyomás és a verőerek keményedése (angoisclerosis).A népesség elöregedése kockázatos szintre emeli az időskori makula degeneráció (ARMD) előfordulási gyakoriságát. Az ARMD, a makula (a szemnek az a területe, mely felelős az éleslátásért) romlása jellemzően a kor előrehaladtával jelentkezik. Az ARMD a vakság vezető kiváltó oka napjainkban.

szem makuláris membránjai számos karotinoid pigmentet tartalmaznak, mint a xantofillok (lutein), zeaxantin és feltehetően az asztaxanthin, ha ez is szerepel az étrendünkben. Ezek a speciális pigmentek védik a szemet a lipid membránok ultraibolya okozta károsodásának lassításával, ezzel megelőzik a makula degenerációt.

A xantofillok ezenkívül hatékonyak lehetnek a szürkehályog megelőzésében is. A spirulina 3750-6000 mcg zeaxantint tartalmaz 3 grammonként. Az asztaxantinszintén egy tengerből származó tápanyag, mely a karotinoidok családjába tartozik és erős védelmet nyújt az ARMD kialakulásával szemben.

A leggazdagabb béta-karotin tartalmú élelmiszer, melyben a karotinoidok széles skálájából mind a tíz változat megtalálható. Körülbelül fele narancssárga karotinoid: alfa, béta és gamma és fele sárga xantofill. Ezek a szervezet különböző részein fejtik ki hatásukat, fokozva az antioxidáns védelmet is.

Húszéves kutatás bizonyítja, hogy a béta-karotinban gazdag gyümölcsök és növények fogyasztásával valódi rák elleni védelmet érhetünk el. A szintetikusan előállított béta-karotin nem minden esetben rendelkezik ezekkel az előnyökkel.

Izraeli kutatások szerint az algából nyert természetes béta-karotin sokkal hatékonyabbnak bizonyult. A természetes változat jobban asszimilálódik éstartalmazza a kulcsfontosságú 9-cis izomert, ami a szintetikus változatban nem található meg. Feltételezhető, hogy az algákban és a zöldségekben lévőtermészetes karotinoidok rendelkeznek a legerősebb antioxidáns hatással.

Spirulina és a máj

Számos japán tanulmányban kimutatták, hogy a spirulina megelőzésként és kezelésként is használható zsírmáj és cirrózis ellen. A spirulina csupán egy hónapig tartó szedésével már nyilvánvalóak voltak a hatások. Három hónap után már a normál állapot visszaállásáról számoltak be.

zsírok felhalmozódása a májban szorosan összefügg a metabolikus szindrómával és jelentősen növeli a kockázatát a szív- és érrendszeri betegségben való elhalálozásnak. A nem alkoholos zsírmáj (NAFLD) a leggyakoribb oka a krónikus májbetegségnek Észak-Amerikában és közismerten nehéz a kezelése, legalábbis a hagyományos gyógyászati módszerekkel.

Állatkísérletek eredményei arra utalnak, hogy a spirulina megvédheti a májat, feltehetően magas antioxidáns tartalmánál fogva és mert képes nitrogén-oxidot szintetizálni vagy kiválasztani. A tanulmányok kimutatták, hogy a spirulina a következő módon hat a májra:

– Megakadályozza a trigliceridek felhalmozódását a májban
– Gátolja a lipidperoxidációt
– Csökkenti a májgyulladást
– Védi a májat a nehézfémek (pl. ólom, higany) okozta károsodásoktól.

Spirulina és az agy

spirulina gyakorlatilag az egyetlen B12-vitamin forrás a vegetáriánusok számára, erre a vörösvérsejteknek van szükségük, emellett jelentős mennyiségű vas, fehérje,esszenciális aminosav, RNA és DNA nukleinsav, valamint klorofill található benne.

Rég tudjuk, hogy a folsav és a B-12 vitamin az idegrendszer egészséges működéséhez is nélkülözhetetlenek. Az “American Journal of Clinical Nutrition”-ban megjelenttanulmány szerint az ezen tápanyagok közti kölcsönhatás jelentős szerepet játszhat a kor előrehaladtával a kognitív funkciók védelmében.

Az Egyesült Államokban a harmadik vezető halálok a stroke. A magas antioxidáns tartalmú étrendek bizonyítottan csökkentik a stroke veszélyét. Két tanulmány (egyik a Journal of Agricultural and Food Chemistry-ben, a másik a British Journal of Nutrition-ban jelent meg) szerint a Spirulina csökkenti a vérlemezke aggregációt, mely a tromboembólia veszélyének csökkentésével fontos szerepet játszik az érbetegségek ellen.

Egy másik tanulmány szerint három, antioxidánsban gazdag növényt (áfonya, spenót és spirulina) hasonlítottak össze neuroprotektív hatás szempontjából. A spirulinát találták a leghatékonyabbnak, feltehetően szabadgyök megkötő képessége és gyulladáscsökkentő hatása miatt.

Az Oregon Állami Egyetemen végzett kísérletben patkányoknál stroke-ot idéztek elő. Annál a csoportnál, amelyik spirulinát kapott, 75%-kal kisebb mértékű agyi károsodást mutattak ki, mint a kontroll csoportnál.

Állatkísérlet során a spirulinával dúsított étrend csökkentette a gyulladásokat, ami csökkentett neurogenezishez (új neuronok termelődése) vezethet, mely egy másik veszélyfaktor a degeneratív agyi rendellenességek kialakulásához.

Spirulina meddőség ellen és terhesség alatt:

A Spirulina kiváló módja az egészséges termékenység növelésének és a terhességre való felkészítésnek.

Mivel a spirulina kivételesen tápláló növényi táplálékforrás. Kiválóan alkalmas az egészséges termékenység és a terhesség támogatására.

A Spirulina meddőség esetén segíti az egészséges termékenységet. A Spirulina-t naponta ajánlott fogyasztani!

spirulina a terhesség alatt is hatásos táplálékkiegészítő, mert védelmet biztosít a vashiányos vérszegénység ellen és pótolja a szükséges fehérjé

ket. Teljes cikk

 

A spirulina és a diéta

60-70 százalékos fehérjetartalmával a legértékesebb, nem állati eredetű fehérjeforrás, amelyet az állati eredetű fehérjével ellenben a test rendkívül jól hasznosít. A magas fehérjetartalmú étrend felpörgeti a szervezet anyagcserét.

Két 4 hetes időszakon keresztül naponta háromszor 14 spirulina tablettát, illetve egy placebót kapott az étkezések előtt egy férfi és 15 nő. Mindegyikük életkora 18 és 64 év között volt, közepes testtömeg-indexszel (30,5 ñ 5,2) rendelkeztek és legalább 3 hónapig testsúlycsökkentő diétát tartottak. Minden spirulina tabletta 200 mg spirulinát tartalmazott, a placebo-tablettában spenótpor volt. A placebo szedése közben az átlagos súlyveszteség 0,7 ñ 0,4 kg volt, a spirulina 4 hetes szedése alatt pedig 1.4 ñ 0.4 kg. A spirulina nem gyakorolt negatív hatást a klinikai és biokémiai értékekre.
Becker,- EW; Jakober,-B; Luft,-D; Schmulling,- RM; Inst. Chemische Pflanzenphysiologie der
Univ., Corrensstr. 41, 7400 Tübingen, Bundesrepublik Deutschland. Nutrition-ReportsInternational. 1986, 33: 4, 565-574; 15 ref. Doppelblind-Kreuzstudie.

 

Fogyasztása: 6 tabletta naponta (Első héten csak 1 tabletta, majd fokozatos növelés)

Összetevők: Spirulina platensis (96,3 %), talkum (1,7 %), kalcium-karbonát (1,2 %), gumiarábikum (0,8 %)

Hatóanyag, 1 napi adag (1500mg):
Spirulina platensis 1444,50 mg
Talkum 25,50 mg
Kalcium-karbonát 18,00 mg
Gumiarábikum 12,00 mg

OÉTI: 9078/2011

Figyelmeztetés: Az ajánlott fogyasztási mennyiséget ne lépje túl!
Az étrend-kiegészítő nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot! Gyermekek elől elzárva tartandó!

Kiszerelés: 120 tabletta x 250mg

Regisztrálj itt a tagsági kedvezményes árakért!

-25% Törzsvásárlóknak

Spirulinát nagyobb kiszerelésben is vásárolhatsz!

forrás

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Spirulina 120 ˘| A teljes értékű szuperélelmiszer” értékelése elsőként

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük